Leerlingen Korenaar zijn streetwise

Uit Wijknieuws 55:

Streetwise IMG_0178

Het is belangrijk is het voor iedere weggebruiker om zich veilig in het verkeer te begeven. De ANWB ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd als het om de verkeersveiligheid van om kinderen en verkeersveiligheid gaat. Daarom is het programma ANWB Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar ook een leuk en leerzaam verkeersprogramma dat aansprekend is voor alle leerlingen van de basisschool.

Professionele instructeurs zijn in mei op de basisschool de Korenaar geweest en gaven daar verkeerstrainingen op maat.
In de praktijk leerden de kinderen hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer.

Passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van de basisschoolleerlingen zijn er 4 onderdelenlessen ontwikkeld.

Toet toet (groep 1 en 2)
Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

Blik en klik (groep 3 en 4)
Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje. Met de iCheckbox voert de leerkracht een indicatieve oogmeting uit.

Hallo auto (groep 5 en 6)
Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen.

Trapvaardig (groep 7 en 8)
Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing. Ook fietsen de leerlingen met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we ze voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Zo is jong geleerd, oud gedaan

André Staal

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max