De Jachtlaankerk

JachtlaankerkUit Wijknieuws 55: Een kennismaking met de Jachtlaankerk

De Jachtlaankerk is een van de twaalf kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Het gebouw dateert uit 1953, maar door zijn vele eigentijdse aanpassingen is een verrassend interieur ontstaan waardoor menigeen zich hier prima thuis voelt. De nieuwbouw aan de rechterzijde met nieuwe toegangspartij en een zalencentrum zorgt er voor dat de kerk op verschillende manieren kan worden gebruikt. De meditatieve stilteplaats met het vele glas in lood is vanaf de Jachtlaan goed herkenbaar.

Stilte DSC04716De Jachtlaankerk is een “open” kerk en dat wil de Protestante Gemeente niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zijn. Daarom zijn er naast de eredienst op de zondag door de week ook tal van kerkelijke en niet-kerkelijke activiteiten. Wat is er mooier dan een locatie in de wijk waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, cursussen kunnen volgen, muziek mogen maken of een feestje kunnen geven?

JV_20150509_0031Als koster-beheerder ben ik de gastvrouw van de Jachtlaankerk. Met mij kunt u contact opnemen als u meer wilt weten over wat de Jachtlaankerk te bieden heeft. U kunt mij bereiken via koster@jachtlaankerk.nl of op 055-3554773 of 06-34000806.

Antoinette Knapen

 

Kelder DSC05219

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max