Nieuwe sterren voor de bakker

Banketbakkerij Maassen uit Apeldoorn is zaterdagavond 21 mei tijdens de feestelijke prijsuitreiking van Bakker met Ster beloond met een groot aantal sterren. Alle vier vestigingen werden bekroond met twee banketsterren. Daarmee bevestigt het Apeldoornse bedrijf opnieuw tot de top van de Nederlandse bakkerijbranche te horen.

Bakker met ster uitreiking

De sterren zijn uitgereikt omdat Banketbakkerij Maassen zich onderscheidt door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.
Na ruim tien maanden van jurybezoeken, weging van cijfers en resultaten, productkeuringen, mysteryshoppers, hygiënecontroles en heel veel puntjes op de i, kwam op 21 mei in Nijkerk eindelijk het verlossende woord. Banketbakkerij Maassen mag twee sterren op de gevel zetten van al haar vier winkels.

Vakmanschap en ondernemerschap
De sterren die jaarlijks door de bakkerijsector worden uitgereikt zijn slechts voor weinige weggelegd. Dit jaar hebben 40 bakkerijvestigingen uit heel Nederland één of meerdere sterren behaald. Bakker met Ster is de enige verkiezing die door de ambachtelijke bakkerijsector zelf is opgezet, heeft geen commerciële belangen en meet bijna alle facetten van het vakmanschap én ondernemerschap. En niet onbelangrijk, ook de eigen klanten van de deelnemer hebben hierin een stem.

Apetrots
Hoewel Banketbakkerij Maassen al jaren tot de sterrenwinnaars behoort, was de bekendmaking een spannend moment, vertelt eigenaar Gé Hendricksen, die met een groot deel van zijn team de uitreiking bijwoonde. ‘Het blijft altijd spannend. Omdat we het al jaren zo goed doen bij Bakker met Ster, is er voor ons ook veel te verliezen.’ De Apeldoornse ondernemer had echter niets te vrezen. De eindrapporten van alle vestigingen laten een gemiddeld eindcijfer zien tussen 8,5 en 9. ‘Daar zijn we apetrots op. Een kroon op ons werk voor het hele team. ’

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max