Orpheus viert vijftigjarig bestaan met alle Apeldoorners

Orpheus-logo-trakteertGratis festival voor alle leeftijden

Theater Orpheus bestaat 50 jaar en viert dat op zaterdag 14 maart met een gratis festival voor alle Apeldoorners. Om half 11 opent burgemeester Berends de dag, die begint met een feestelijke taartenparade: er is taart voor iedereen! De hele dag door zijn er voorstellingen, rondleidingen en workshops en is er live muziek.
“We kiezen er bewust voor om onze verjaardag met alle Apeldoorners te vieren en geen besloten feestje met bobo’s te vieren,” aldus Orpheus-directeur Meta Neeleman. “Orpheus wil juist heel toegankelijk zijn voor de inwoners van onze stad. Ook als je er normaal gesproken niet aan denkt om een theater te bezoeken, kun je het deze dag op een leuke en vrijblijvende manier uitproberen. Er is voor ieder wat wils. Er hangt een gezellige festivalsfeer, en buiten de voorstellingen, concerten en andere activiteiten om valt er voor kinderen te knutselen en te spelen en is er de mogelijkheid om het indrukwekkende pand te zien. Zo hopen we deze dag heel veel mensen op een feestelijke manier kennis te laten maken met Orpheus.”
De uitnodiging voor het festival valt deze week bij alle Apeldoorners in de bus, inclusief een paar consumptiebonnen. Het festival bevat onder meer gevarieerde theatershows, cabaretvoorstellingen, dj-workshops, een mini popfestival op het laad & losperron in samenwerking met Gigant, theaterworkshops door Markant en Tim Koldenhof Producties en voorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Ook is er een aantal bijzondere rondleidingen door het pand, begeleid door klassieke muziek van het NJO. De dag wordt afgesloten met de Apeldoornse band Meneer Van Zanten. Op de website www.orpheus.nl/50jaar staat het hele programma vermeld. “Op de site kun je je ook aanmelden voor de diverse programma-onderdelen. Als het zo druk wordt als we hopen, kun je je maar beter aanmelden om verzekerd te zijn van een plekje in de verschillende zalen,” aldus Neeleman.
Overigens hangt er in het jubileumjaar bijzondere kunst aan de muren van Orpheus. Veertig Apeldoornse kunstenaars maakten kunstwerken met als thema Orpheus, theater & inspiratie. De zeer gevarieerde expositie wordt op 12 maart geopend.

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max