Wat te doen met uw overjarige CV ketel?

In nummer 66 van Wijknieuws schreef ik over bovengenoemde vraag . In dat artikel gaf ik geen antwoord op deze vraag. In mei sprak ik hierover met Arie en Tonny, energie-adviseurs bij Energiek Wonen van de gemeente. Over het antwoord op mijn vraag gaat dit bericht.

Antwoord

Mocht mijn cv-ketel het plotseling gaan begeven, dan kan ik een nieuwe cv-combiketel kopen maar dan wel een die voorbereid is op het aansluiten van een warmtepomp. Zou ik kiezen voor een lucht-water warmtepomp dan werkt die samen met deze cv-ketel. Wanneer ik met elektriciteit warm water en verwarming zou willen verzorgen dan zou mijn investering in deze nieuwe cv-ketel een minder goede zijn. Dat is ook het geval wanneer ik een grondgebonden warmtepomp zou nemen, wat met mijn kleine tuintje niet erg voor de hand ligt. Dat neem ik dan maar op de koop toe, want je kunt niet alle mogelijkheden altijd openhouden. Wat ook nog een optie zou zijn is tijdelijk een cv-ketel huren. Daar zit je aan vast voor een paar jaar, is op jaar basis natuurlijk duurder, maar dat brengt meer keuzevrijheid met zich mee in de nabije toekomst.

Aanbeveling

De eerste energie-afspraak was een telefonische afspraak en niet bij Energiek Wonen op kantoor. Dat gaf me de mogelijkheid tijdens het gesprek zaken in huis te beoordelen. Op aangeven van Arie ben ik ook op kantoor langs geweest omdat daar allerlei demonstratie materiaal beschikbaar is. Dat kan ik u aanbevelen, naast het meenemen van een lijst met de vragen die u wilt beantwoorden. Waar u ook voor advies terecht kunt en proefopstellingen kunt bekijken is het bedrijf Remeha aan de Kayersdijk. Maak gerust nog een afspraak als je met vragen blijft zitten, kreeg ik bij het afscheid te horen bij Energiek Wonen. Via de website van energiek-wonen kunt u eenvoudig een afspraak maken met de energie-adviseurs. Ze komen echter niet bij u thuis.

Hebt u liever iemand thuis, dan kunt u contact opnemen met een energie-coach. We hebben er een in onze wijk, mevrouw Ineke van Vuren. Op de website van Energiek Apeldoorn kunt u een afspraak met maken.
Klik hier voor meer informatie.

Als het in het najaar buiten weer koud is, kan ze een huis-warmte-scan doen die wijst waar er warmte verloren gaat. Verder krijgt u eenvoudige tips om uw woning energie zuiniger te maken en hoort u van alles over diverse energie maatregelen. Ook dit is een service van de gemeente die u niets kost.

Marco Lindhout

 

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max