Kabelknipper opnieuw actief in Apeldoorn

Gemeente en politie zoeken getuigen

Na enkele rustige maanden is de kabelknipper weer actief in Apeldoorn. Opnieuw zijn in de afgelopen weken lantaarnpalen moedwillig gesaboteerd. Lantaarnpalen worden open geschroefd waarna de bedrading wordt weggeknipt. Inmiddels zijn in 2016 en 2017 483 lantaarnpalen vernield. De totale schade bedraagt inmiddels ruim € 100.000. Naast het moedwillig saboteren van de lichtmasten, heeft de kabelknipper het nu ook voorzien op bebording op de openbare weg en de installaties van verkeerslichten

Gemeente en politie nemen de vernielingen hoog op. “De gemeenschap wordt op kosten gejaagd. Bovendien is nu ook de verkeersveiligheid ernstig in het geding”, aldus wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn.

Gemeente en politie roepen daarom de hulp van het publiek in. Indien u  één of meerdere personen bij verkeersinstallatie en/of lantaarnpalen hebt gezien of u heeft op een ander moment op een andere locatie iets vreemds waargenomen, wilt u zich dan in verbinding stellen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Deel dit bericht:
Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max