25 jaar wijkraad

Basis CMYKOp 13 januari 2013 bestond de wijkraad De Sprengen 25 jaar. Dat hebben we gevierd met een jubileumcongres, de Lodewijkparade en een jubileumboek. Het jubileumcongres en de Lodewijkparade organiseerden we samen met wijkraad De Naald, die in 2013 ook 25 jaar bestond..

 

Jubileumcongres

Het jubileumcongres vond plaats op 12 september 2013 in de Balzaal van Paleis het Loo. Het thema was burgerparticipatie, een onderwerp dat de wijkraad zeer ter harte gaat omdat het ons werk direct raakt. Vier sprekers gaven hun visie op en ervaring met burgerparticipatie:

Hans Nieukerke – voorzitter dorpsraad Hoenderloo
Marco Swart – wethouder gemeente Deventer
Frank van Bussel – directeur Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM)
Joost Vos – managing consultant bij TNO

Dagvoorzitter was wijkgenoot Jaap Timmer, in het dagelijks leven onder meer lector Veiligheid & Sociale Cohesie aan de hogeschool Windesheim.

Een hofnar, in de persoon van Aad van der Waal, zorgde voor de entr’actes en belichtte het congresonderwerp vanuit verschillende invalshoeken op een speelse manier.

Van het jubileumcongres is een programmaboekje beschikbaar. In Wijknieuws 48 kunt u op bladzijde 5 en 7 het verslag lezen of u kunt de foto’s bekijken.

 

Lodewijkparade

Op de grens van de wijken De Sprengen en De Naald vond op 14 september 2013 Lodewijkparade plaats. Voor de bewoners van beide wijken vonden allerlei activiteiten plaats op het deel van de Koning Lodewijklaan bij De Naald. Veel activiteiten kwamen uit de eigen wijken.

Ondanks dat de weersverwachtingen niet gunstig waren, was het lang genoeg droog om het een geslaagde dag te laten worden. Blik terug aan de hand van de foto’s  of lees Wijknieuws 48 voor het verslag van de dag.

 

Jubileumboek

Wijkraad - Jubileum - 131207 Uitreiking jubileumboekBij een jubileum hoort een jubileumboek. Daarom zijn zeven wijkgenoten in de tweede helft van 2013 hard aan de slag gegaan. Op 7 december werd het eerste exemplaar uitgereikt aan de stadsdeelmanager José Cvetanovic.

Copyright © 2024 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max