Geef inbrekers geen kans

Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens de feestdagen!

Ik heb eerder aandacht besteed aan preventie op het gebied van woninginbraken. Hoewel het in uw wijk veilig is en de woninginbraken niet zijn toegenomen wil ik toch op dit gebied uw aandacht vragen en dan vooral tijdens de feestdagen. De periode tussen kerst en oud en nieuw is geliefd bij inbrekers, omdat het buiten vroeg donker is en veel mensen van huis zijn.

Bent u van huis? Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel). Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan.

Viert u oud en nieuw thuis? Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, aarzel niet en bel direct 112.

Samen moeten we het doen.

Sharon Koenders, Wijkagent.

Deel dit bericht:
Copyright © 2019 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max