Digitaal contact met de wijkwethouder

Beste inwoner van De Sprengen

Er gebeurt in deze tijd heel veel niet in stadsdeel Noordwest. Evenementen gaan niet door en ook de jaarvergaderingen van uw wijkraden moesten geannuleerd worden. Maar dat betekent niet dat we nu helemaal stilzitten. Denk bijvoorbeeld aan de ondernemers die hun bedrijf aanpassen aan de 1.5 meter samenleving, mensen die in de zorg werken en dagelijks aan de frontlinie staan of wat te denken van de mensen die in het belang van de samenleving vooral thuis zijn.

Ondanks dat ons stadsdeel zich keurig houdt aan alle afspraken, is er ook veel leed. Ouderen die nu vereenzamen omdat ze geen bezoek ontvangen, families die vaak maar in hele kleine kring afscheid kunnen nemen van een overledene. Of de stress die nu in sommige huizen ontstaat doordat families veel meer op elkaars lip zitten dan voorheen. Het laat zien in wat voor lastige en rare tijd we nu leven.

Maar we zitten nu eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje. Daarbij is het geweldig om te zien welke positieve energie en creativiteit er loskomt onder de mensen. Zo halen mensen nu in verschillende buurten boodschappen voor elkaar of bellen net even wat vaker met die eenzame buurtbewoner. Kortom, we zijn er voor elkaar! Dat is heel mooi om te zien.

Als kersverse wethouder van dit mooie stadsdeel had ik graag persoonlijk en face to face kennis met u gemaakt. Ik was bijvoorbeeld van plan om naar alle jaarvergaderingen te gaan van alle wijken. Maar toch wil ik graag kennis met u maken. Dat zou ik graag digitaal doen want een fysieke ontmoeting zit er helaas voorlopig niet in.

Dus laten we elkaar thuis via de digitale weg ontmoeten. Heeft u een vraag aan mij? Of wilt u gewoon gezellig met mij praten over hoe het gaat met u en met de wijk? Stuur dan een mail naar stadsdeelmanager Wim Bergink  w.bergink@apeldoorn.nl. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op om digitaal één op één of in kleine groepen met elkaar in gesprek te gaan. Ik zie er naar uit!

Met hartelijke groet,

Maarten van Vierssen
Wijkwethouder

Deel dit bericht:
Copyright © 2023 Wijkraad de Sprengen | Disclaimerby Max